fbpx
Pridruži se nam na informativnem dnevu Infinity akademije v četrtek, 05.09.2024 ob 18:00 v PH Unija na Brezovici (več informacij >>)
 
Naslov:Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana
Delovni čas:Pon - Pet: 9.00 - 18.00
Telefon:030 231 347

BlogZimska poroka

18/10/2021by admin

Ob misli na zimsko poročno kuliso se mi v spomin prikradejo zasneženi gorski vrhovi, plešoče snežinke, omamen vonj po cimetu in toplo ognjišče, ob katerem je zbrana družina in prijatelji. Grejejo se s toplimi napitki, uživajo v prijetni glasbi in čakajo na vaju, da se jim pridružita v preprosti veličini zimskega dne.

Ali oklevata, da zimski čas zaradi mraza in snega vseeno ni za vaju? Zagotovim vama lahko, da je zimska poroka ena tistih vrst porok, ki izraža posebno čarobnost. Ta se naseli v srca vseh ljudi, med vama in vsemi povabljenci pa stke niti brezpogojne ljubezni.

Organizacija zimske poroke je lahko nekaj res posebnega. Ponudniki lokacij ponavadi terminov za poroke ne razprodajo tako hitro kot spomladi in poleti. To pomeni, da se lahko za poroko odločita skoraj iz danes na jutri! No ja, SKORAJ. 🙂

V vsakem primeru odločitve za zimsko poroko zagotovo ne bi obžalovala. Barve dekoracije, ki jo izbereta, pridejo zaradi beline snega toliko bolj do izraza. Fotografije, posnete z zasneženimi gorskimi vrhovi vozadju, so čudovite in neobičajne. Vajina čustva, ki jih delita drug z drugim, pa toliko močnejša.

Tudi izvirnih idej za svate je zelo veliko. Namesto klasičnega sedežnega reda jim lahko na sedežu pustita volneno odejico z njihovimi imeni, v katero se lahko, če gredo ven na zrak, toplo ovijejo. V zahvalo jim lahko podarita tople rokavice, šale, začimbne mešanice za pripravo piškotov, čajne vrečke, ali mogoče doma narejene svečke!

Pijača, ki jo svatom postrežeta, je lahko nekaj povsem drugačnega, kot poleti. Zaradi žgočega sonca takrat namreč raje posegamo po lahkih in hladnih pijačah. Pozimi pa si ravno zaradi mraza lahko privoščita z začimbami obogateno kuhano vino, dober domači punč, za bolj sladkosnede pa vročo čokolado. 🙂

Prisežem lahko, da bo vajina poroka pozimi postala prava zimska pravljica, ki se bo vtisnila v spomin vsem povabljenim. Najbolj od vseh pa se bo zagotovo vtisnila v spomin vama, bodoča nevesta in ženin. Takrat bosta namreč zbrala pogum, da se podata na skupno pot, ki jo bosta sklenila na tako mrzel, a hkrati čaroben in nepopisno lep, svež, z belino odet zimski dan. 🙂