fbpx
Pridruži se nam na informativnem dnevu Infinity akademije v sredo, 06.09.2023 ob 18:00 v PH Unija na Brezovici (več informacij >>)
 
Naslov:Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana
Delovni čas:Pon - Pet: 9.00 - 18.00
Telefon:030 231 347

BlogIntimna poroka

18/10/2021by admin

Nemalo parov si ne želi takoimenovanega “belega cirkusa”. Torej velike poroke, z vsem kar paše zraven. Vendar to ne pomeni, da je vajina edina možnost, da se zglasita na matičnem uradu in zgolj “podpišeta papirje”, nato pa se s pričama odpravita na kosilo v bližnjo restavracijo. Tudi poroka za štiri, deset ali dvajset oseb je lahko dobro premišljen in skrbnonačrtovan dogodek, ki izpolni vsa pričakovanja.

Vsaj polovica mojih prijateljev je mnenja, da poroka ničesar ne spremeni in da ne potrebujejo podpisati lista papirja, da bi nekomu izkazali ljubezen. Moram se strinjati, list papirja ne spremeni veliko. Je pa poroka lep običaj in nam daje priložnost, da z s svojimi najbližjimi proslavimo odločitev, da svojo ljubezen posvetimo samo eni osebi, za celo življenje. Je takšna romantična gesta, katera, sploh nam ženskam, veliko pomeni. In pogosto dobim občutek, da se ji veliko moških izogiba, ker jim prav nič ni do tega celega »belega cirkusa«. Morda preveč gledajo ameriške reality show-e, ki prikazujejo kako se nežna, ljubeča dekleta skozi priprave na poroko spremenijo v prave »bridezille«. Ali pa se jim zdi velika poroka potrata denarja. Nekateri so celo preveč sramežljivi in jim je misel, da bi bili cel dan v središču pozornosti, naravnost strašljiva. Takšni in drugačni tihi razlogi se skrivajo za stavkom »Ne rabim papirja, da z nekom živim.« Izpadejo popolnoma neromantični in marsikatero dekle si zato misli, da njegova ljubezen do nje pač ni dovolj velika. In tihoali glasno čaka, upa, da se to spremeni.

Rešitev za vse te pomisleke je MAJHNA POROKA. Kdo pravi, da morata povabiti celo žlahto od prvega do petega kolena, pol soseske, vse ki so vaju povabili na poroko in še očetovo sestrično iz Kanade? Ne. To je vajindan in ni treba, da sta lepo vzgojena in spodobna. Vse kar morata biti je zaljubljena. Če si želita intimen obred samo s pričama, morda še s starši in z nekaj najbližjih prijateljev, je to to.

Sevedapa to ne pomeni, da si naslednjo sredo vzameta dopust in se ob dveh popoldne zglasita na krajevnem matičnem uradu, kjer v pusti sejni sobi slišita vse kar vama nalaga zakon o zakonski skupnosti, si rečeta da in se nato petnajst čez dve odpravita na kosilo v bližnjo gostilno. Vem, da se ta film odvrti pred očmi marsikatere ženske, ko ji njen dragi pove, da si želi majhne poroke. In potem se vda v usodo ali pa reče, da se takopa že ne bo poročila.

Če se najdete v tem opisu, bi vam rada povedala, da so majhne poroke nekaj najlepšega. Z velikim veseljem sprejmem organizacijo malih porok, saj so vedno tako polne čustev in pozornosti. In vem, da mi bo vsaj eden od mladoporočencev izredno hvaležen, ker so se mu/ji, kljub kompromisu izpolnile sanje o poročnem dnevu. Četudi se odločita za intimen obred, ni potrebe, da je ta v uradnem prostoru matičnega urada.Lahko je kjerkoli. Pod slavnostnim obokom ob jezercu, v gorah, v čudovitem parku, najeti vili ob morju ali v veličastno okrašeni grajski dvorani. Morda na ladji, jadrnici ali v idilični gorski koči. In nato morda samo romantični piknik v naravi, kamor sta včasih skupaj zahajala, z izbrano kulinariko, kuhanjem priznanega chefa v živo. Ali pa slavnostna večerja in romantični vikend pobeg v luksuzni vili. Zabava za vajinih dvajset svatov ob izbrani glasbi v butični restavraciji. Žur na zakupljenempomolu, jadrnici ali v privat klubu na plaži? Z vsemi detajli, ki naredijo malo poroko velik dogodek.Poroke z manj svati dopuščajo veliko več možnosti za nepozabna in ekskluzivna doživetja. Ker se izgubi tradicionalnost in njeni običaji, nastane prostor za brezmejno domišljijo. Obožujem jih. In z veseljem uresničim vaše sanje. In če jih nimate, jih ustvarimo skupaj.