fbpx
Pridruži se nam na informativnem dnevu Infinity akademije v sredo, 06.09.2023 ob 18:00 v PH Unija na Brezovici (več informacij >>)
 
Naslov:Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana
Delovni čas:Pon - Pet: 9.00 - 18.00
Telefon:030 231 347

UncategorizedKaj vse moraš vedeti o poročnih vabilih.

08/02/2023by Ursa

Poročno vabilo je prva točka vajine poroke, ki da gostom takoj vedeti v katero smer bo poroka zaplejana. Pomembno je, da so vabila razumljiva, z vsemi pomembnimi podatki ter da odražajo stil vajine poroke. Izbira vabil je všasih kar težka izbira, saj je možnosti neskončno! 🙂 A ko podrgnete s prsti po sveže natisnjenih imenih gostov in datumu poroke je trenutek, ko veste da sedaj gre pa zares! Kaj vse naj bi vabila vsebovala?

Z vidno pisavo, ki takoj pade v oči morata izstopati imena ženina in neveste. Druga pomembna stvar, ki mora biti jasno napisana je datum in lokacija poroke. Nato sledijo ura zbora, ura cerkvene ali civilne poroke. Če poroka poteka na večih lokacijah je dobro, da zapišemo kar vse.

V kolikor si na poroki želita določen dress code, je poročno vabilo odlična priložnost, da o tem obvestita povabljene. Tudi posebne želje glede daril lahko lepo zapakirata v besedilo vabila. V kolikor je na voljo več menijev za večerjo, lahko izkoristita priložnost in jih prosita, da  ob potrditvi prisotnosti napišejo za kateri meni so se odločili.

KDAJ?

Vabila na poroko je treba poslati 6-8 tednov pred poroko. Če niste poslali ”save the date” kartic, bo pošiljanje vabil na poroko 6-8 tednov pred datumom poroke omogočilo vašim svatom dovolj časa, da se dogovorijo za potovanje (če so oddaljeni), poiščejo varuško… Odgovore svatov o potrditvi udeležbe morate dobiti 3-4 tedne pred poroko. Tako boste imeli dovolj časa, da pokličete goste, ki se ne odzovejo. To vam bo tudi omogočilo, da dokončate dokončen seznam gostov in razporedite sedežni red ter ostale tiskovine. Če načrtujete destinacijsko poroko, vabila odpošlite 2-3 mesece pred datumom. Pošljite tudi ”save the date” cards 9 pred datumom, tako da imajo gostje dovolj časa za načrtovanje potovanja in proračun.

BUGET

Preden sploh začnete brskati po vabilih, določite buget. Stroški poročnih vabil se lahko gibljejo od 3€ na vabilo pa vse tja do 8€. Ne pozabite, da boste potrebovali en paket povabil za vsako gospodinjstvo in ne gosta. Na ceno vpliva vse od materiala, oblike, vrste tiska, količine vabil…

STIL

Imate določeno temo ali stil svoje poroke? Vaše poročno povabilo je prvi pogled vašega gosta, kaj lahko pričakujete na vaš veliki dan, zato poskrbite, da boste ton nastavili od trenutka, ko bodo odprli ovojnico.

Te zanimajo trendi za poročna vabila 2023? Najdeš jih v naslednjem blogu, ki ga objavimo čez nekaj dni! 🙂