fbpx
Pridruži se nam na informativnem dnevu Infinity akademije v sredo, 06.09.2023 ob 18:00 v PH Unija na Brezovici (več informacij >>)
 
Naslov:Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana
Delovni čas:Pon - Pet: 9.00 - 18.00
Telefon:030 231 347

BlogKako izbrati pravega poročnega organizatorja?

10/03/2023by Ursa

Odločitev za najem poročnega organizatorja je ena prvih (in največjih) odločitev, ki jih bosta sprejela v procesu načrtovanja vajine poroke. Ker bo načrtovalec porok igral ključno vlogo, v enem izmed najpomembnejših dni v vajinem življenju, je ključnega pomena, da izbereta nekoga, ki pozna poročni svet, je izkušen in resnično posluša vajine želje. Torej, kje začeti?

KAKO SE UJAMETE?

Vedno pravim, ko najameš poročno organizatorko dobiš prijateljico (prijatelja), ki se res spozna na poročni svet. Zato stojim za tem, da se prvi spoznavni sestanek zgodi v živo, da lahko skupaj poklepetamo na kavi in se tako spoznamo in vidimo kako se ujamemo (razen v primeru tujcev seveda). Z organiztorjem bosta preživela kar nekaj časa, ponavadi se družimo kar celo leto in pomembno je, da imata ob sebi nekoga, ki mu zaupata. Prijateljski odnos in zaupanje je ena izmed prvih točk, na katero bodita pozorna.

IZBERITA USTREZEN PAKET

Kot se organizatorji med seboj razlikujemo po osebnosti in stilu porok, so različni tudi naši paketi. Večina jih deli na koordinacijo in celostno organizacijo. V sklopu tega pa morda najdete tudi svetovanje ali delno organizacijo. Opise paketov si lahko pogledata tukaj. Prav tako se paketi med seboj razlikujejo po ceni. Pogovorita se kaj vama vajin poročni budget dopušča. Prav tako pa se pogovorita tudi o tem koliko časa vama poleg službe, družine in drugih aktivnosti ostane za organizacijo poročnega dne. Organizator dobro pozna vse poročne ponudnike in vama tako prihrani res veliko časa pri iskanju le teh. Prav tako poznamo veliko trikov, kjer lahko prihranimo. V kolikor sama uživata v organizaciji in vama vajin stil življenja to dopušča, še vsedno priporočamo paket svetovanje & koordinacija. Kjer na začetku naredimo obsežen sestanek in vaju usmerimo na prava pota organizacije. Prav tako pa na vajin dan poskrbimo, da je vse tako kot mora biti in da sta vidva brez kančka skrbi. 🙂

PREVERITA VEČ PONUDNIKOV

Tako kot imata na voljo več poročnih lokacij, več poročnih fotografov, več poročnih floristov… je na voljo tudi veliko različnih poročnih organizatorjev. Zato preglejta trg, prebrskajta internet, preglejta Instagram profile z njihovim delom (nekaj naših zgodb si oglejta tu), povprašajta pare, ki so imeli organizatorja, v kolikor pa imata že ogledano kakšno poročno lokacijo/poročnega ponudnika lahko vprašata tudi njih, definitivno bodo znali koga priporočati. Pomebno je, da na koncu začutita pravo kemijo med vami ter da zaupata svojemu občutku.

PRVI SESTANEK

Je res pomemben. Poleg zgoraj že napisane kemije, ki se jo mora začutiti je tudi pomembno, da vama organizator na prvem sestanku predstavi njegovo delo in doprinos na vajin poročni dan. Skupaj izberite poročni paket, ki bi vama utrezal, zaupajta mu nekaj informacij o vama, da vaju spozna ter o okvirnem številu svatov ter budgetu, ki sta ga pripravljena nameniti vajini poroki.

Nato pa razmislita in zaupajta vajinemu občutku! 🙂